Search
Close this search box.

#TripReport: SAS Destination Unknown

Denne siden kan inneholde linker til våre partnere. Vi kan motta kompensasjon når du klikker på lenker til disse produktene.

Trip report

Ut i det ukjente? Magisk stemning fra start til slutt!

✈ Flyselskap: SAS

🗓 April 2024

💺 Kabinklasse: SAS Unknown (3xPlus) 

🛫 Avreise: CPH

🎯 Destinasjon: ??? (ATH)

💯 Antall poeng: 30.000 p.p 

💰 Skatter & avgifter: 0 kr

💰 Kostnad: Connection til CPH + SAS Hotel partner: Single € 140 & Double € 150.
Evnt. booke hotell på egenhånd.

Hva skjedde før reisen?

5. februar  SAS Presenterer: Destination Unknown med beskjeden:
“READY TO VISIT THE UNKNOWN? Vi vet at du er en erfaren reisende. Men ville du turt å gå om bord i et fly uten å vite destinasjonen?
Som EuroBonus-medlem har du nå sjansen til å bevise det. En tur/retur-billett koster 30 000 EuroBonus-poeng.”

12. februar kl. 12.00 – Billettslipp og etter påmelding fikk du beskjed om at “Sign-up received + Pending confirmation“.
Du kan se hele påmeldingsprosessen og alle valgmulighetene før reisen her.

15. februar – Gratulerer! Du har fått plass til Destination Unknown. Jippi! vi er så heldig å få bekreftelse på plasser.

Over 6000 EuroBonus medlemmer meldte seg på konseptet og av disse er det ca 170 personer som skal skal trekkes ut til å reise til Destination Unknown med SAS.

Live TripReport? Se vår story/highlight på Instagram

Dette var inkludert:

Fredag
Ved gate: Cupcakes og juice.

Unknown Destination Goodiebag.
Flyreise T/R.

In-flight meal: The Unknown meal + drinks.
Special edition av Scandinavian Traveler Magazine: Destination Unknown: Athen.
Bagasje levert direkte til rommet på hotellet.

Rooftop lunch + drinks @ Sofitel direkte etter landing på ATH.
Transport med buss til/fra hotell og aktiviteter.
Rooftop party + drinks + fingermat på Marriot, Moxy hotell Athens City.

Lørdag
Vinneren av Quiz på fly: Gruppe 1 – Guidet kveldstur til Akropolis.

Søndag
Inngang og bading i Lake Vouliagmeni + kjeks & drikke.
Velkomst snacks, lunsj, dessert & drikke på vakre The Margi Farm.
Caps med fly-logo.
Kuttebrett utskjæret i fra et oliven tre. 

Til en liten sammenlikning så kostet denne turen 30.000 ekstrapoeng.
Ordinær poengpris T/R OSL-ATH i SAS GO 30.0000 ekstrapoeng og 50 000 i SAS Plus.
Det vi måtte betale selv var hotell (forhåndbooket av SAS), egentid hele lørdagen og søndag kveld. 

Var Dest. Unk. verdt de 30.000 EuroBonuspoeng?
Unknown Destination ga høy verdi for EuroBonuspoengene og noe vi helt klart ville vært med på igjen!


Skribenter:

Vegard Winther & Marcus Fritz

Flyplass&gate
4/5
Reisen CPH-ATH
5/5
Mat & drikke
4.5/5
Crew & Service
5/5
IFE (Quiz & DJ)
4.5/5
Goodiebag
5/5

Total opplevelse

4.5/5

SAS’ “Destination Unknown” var en tur til en ukjent destinasjon. 170 reisende møttes på København lufthavn, hvor vi ble overrasket med cupcakes, goodiebags, og en DJ før boarding. Flyreisen inkluderte en unik matopplevelse, quiz, og avsløring av destinasjonen: Athen. Under turen opplevde vi rooftop-party, sightseeing, og aktiviteter som bading i Lake Vouliagmeni og gourmetlunsj på en gård. Totalopplevelsen var fantastisk, og mange deltakerne ville gjerne delta igjen.

Annonse

Før avreise ga SAS noen hint og andre ble funnet på the WWW

Utreise 5 april – 9 april fra CPH. Obligatorisk å ta med pass. Gjennomsnittstemperaturen 20°C. Klestips: blanding av pyntet og behagelig.
Et fly (SK7032) fra CPH har destinasjon UNK. Schengen.

Hvordan pakker man egentlig for en tur til det ukjente?

Vi valgte å ta med hver vår vanlige reisekoffert og en 30L ryggsekk fra Zeeksack “The Organizer“.
Sekken er godkjent som håndbagasje og har justerbare rom på innsiden med borrelås for enkel tilpasning.
Enkel tilgang til alt innholdet i sekken fra både siden og topplokket.
På toppen er det også eget lite rom for ting du trenger rask tilgang til.
Flere små rom og nettinglommer gjør det enkelt å organisere tingene.

Sekken har også smarte funksjoner som laptop-lomme i ryggen, vannavvisende materiale, tyverisikret RFID-lomme for verdisaker, og kan enkelt festes til reisekofferten med den integrerte vognstroppen og festestropper på utsiden.

Sekken sitter også veldig godt på ryggen. Etter å ha testet sekken grundig, kan vi trygt anbefale den. Vi har også tatt noen fine bilder av sekken på turen, som du kan se her.

Zeeksack har 3 ulike sekker fra 22-30L – The Organizer, Zeeker og Carrier.

Rabattkode:
Vi har inngått en avtale med Zeeksack hvor du får et valgfritt tilbehør med verdi av opptil kr 299,- ved bruk av rabattkoden “EuroBonusguiden“.

Zeeksack har fornøydgaranti som gir deg muligheten til å returnere produktet gratis innen 100 dager så lenge det er i original stand og få full refusjon.
Tillegg til dette er det også livstidsgaranti. Hvis de ikke kan løse eller reparere en produksjons- eller materielldefekt, vil de erstatte produktet uten spørsmål.

4/5

Endelig er dagen her Destination Unknown!

Vegard og Torstein kom med fly fra Oslo dagen før så vi overnattet på hotellet ved flyplassen. Marcus kom kjørende i bil fra Lund i Sverige på morgenkvisten.

Vi entrer flyplassen, tar en titt på avgangstabellen hvor det står «SK7032 – Unknown Schengen – Terminal 3», og der var det øyeblikkelig utslag i spenningsbarometeret! Vi beveger oss mot T3 og utenfor checkin desk 17 er det en lang kø pga. tekniske problemer som de løste forholdsvis fort.
Temperaturen er å ta og føle på fra første stund. Selv om det var lang kø så virket det som det var veldig god stemning.
Flere SAS ansatte(ground staff+pilot osv) er også tilgengelig for spørsmål.

Skjermene over checkin viser «Destination Unknown» logoen, Boardingpasset viser “TO FICTITIOUS XXX, Destination Unknown, Group 4” og Bagtag viser “FICTITIOUS POINT XXX”. 

SAS har gjort en god jobb med å skjule destinasjonen frem til avreise dagen også med små detaljene ved innsjekk. Fast track er inkl. Vi fyker raskt igjennom sikkerhetskontrollen og setter kursen mot gate B8.

Ved gaten er det et inngjerdet område med store lysende Destination Unknown posters, masse mennesker, egen SAS DJ og selvfølgelig musikk.

Innerst i område blir det servert juice og cupcakes med egen Dest. Unk. logo. Veldig søte! 

Det er ganske god stemning selv til at klokka bare er 8 om morgningen så det er tydelig at det er flere enn bare oss som er gira! Til stede var det også et film team som filmet og tok intervjuer av noen passasjerene.

4.5/5

Ved boarding får vi utdelt en egen Destination Unknown Goodiebag som inneholder:

Dest. Unk designed:

  • Pass cover
  • Bagtag
  • Isolert Vannflaske,
  • Strandduk

_____________________________

  • Vann
  • Aftersun
  • Renseskum
  • Crispy Carrie Cube
  • Hand luggage Proteinbar
  • Sjokolade med mango passion
  • Cashew nøtter

 

Over stolryggen på alle flysetene henger det også et nakkestøttetrekk med Dest. Unk. Logo.

På stolryggen foran deg er det også en liten sticker med QR-kode “CURIOUS ABOUT TODAYS MENU?“.

Vi scannet QR koden og kom direkte inn i SAS appen hvor maten ble presentert, The Unknown Meal:

Japanese egg custard with seaweed “caviar” shiitake in Nordic soy vinaigrette and micro cress.

Slightly grilled green asparagus with sweet pea dressing, elderberry capers, quail eggs and chervil. Terrine of local potatoes, served with yeast mayonnaise, pine shoots, and pickled radish. Baked “Kåldolme”, glazed celeriac with beluga lentils wrapped in savoy cabbage, and served on horseradish cream.

Det var også et vegansk, gluten- og laktosefritt alternativ for de som hadde forhåndsbestilt dette. 

Maten er forberedt kun for denne reisen av SAS sitt kjøkken i CPH på både utreise og hjemreise. Maten smakte veldig godt.

I ekte Business Class stil serveres det selvfølgelig champange, men også sparkling tea, hvit- og rødvin, eple cider og diverse mineralvann.  

Det var flere SAS ansatte som var kom med beskjeder over høyttalerne og vitset underveis. God S!   

Vi får beskjed om at turen kan ta mellom 1,5 til 5,5 timer + at en del av underholdningen skulle være en Quiz. Her konkurrerer alle i gruppe som vi er blitt inndelt i og som står beskrevet på boardingpasset vi fikk ved check-in. Vi var gruppe 4. I Quizen får vi totalt 5 hint og vi skal gjette hvor vi skal. Jo flere hint du får desto færre poeng får du dersom du i det heletatt klarer å svare riktig. Gruppen som vinner Quiz`n blir annonsert senere og vil få en aktivitet i premie på lørdagen.

Wi-fi er også skrudd av på hele turen slik at det ikke være noen mulighet til å sjekke hvor vi skal. Stor Qudos til beste leder for vår gruppe 4 selveste Eric igjennom hele helgen. You rock!!

Bluetooth høyttalere med musikk er plassert i flere av bagasje hyllene bortover -> Alex Gaudino – Destination Unknown! Det var nok litt høy musikk i begynnelsen så volumet måtte justeres ned etter hvert. 

Etter svarene på Quiz`n så var det endelig på tide å finne ut av hvor vi skulle. På høyttalerne så blir det annonsert:

“Now I’m allowed to reveal the destination to you. If you look to your right and left, you’ll see some land and water. What you’re actually seeing is sunny Greece, and you’re going to spend the weekend in beautiful Athens! “

Alle passasjerene jubler høyt og det er god stemning.

 

 

5/5

Ved avstigning blir vi ønsket velkommen av AIA’s maskot «Filos the Athenian» og får utdelt et eget magasin, Destination Unknown: Athen.

Deretter får vi beskjed om at bagasjen blir levert direkte opp på vårt rom på hotell Unknown og at vi skal følge etter gruppelederne igjennom flyplassen.
Rett over gaten ligger Sofitel, inn resepsjonen, opp heisen, posterne ved inngangen har nå endret navn til Destination Known og vi går ut på Jennys rooftop restaurant. Her blir det servert lunsj, drinks og musikk. Sola steker, mye mingling og stemningen er knallgod. Samtidig med lunsjen så begynner innsjekkingen til hotellet bak baren så alt er klart når vi kommer frem dit vi skal bo de neste dagene.
Når alt er klart, er det ned på gateplan igjen og ut til bussene og deretter til hotellet vi skal på bo som er Moxy Athens City.

Det er noen timers egentid før vi igjen kl. 20.00 skal møtes til felles rooftop party på hotellet. Her blir det servert fingermat, drinks, musikk, solnedgang og det er fremdeles like god stemning som tidligere.

Under en liten tale i løpet av kvelden sa Paul Verhagen (EVP & Chief Commercial Officer) at SAS teamet hadde snakket sammen og at dette var en suksess allerede slik at dette må de gjøre igjen. Det er vi i EuroBonusguiden helt enig i så vi får håpe at dette arrangeres igjen! «No pressure» Paul 😉

Han takket også at SAS hadde fått hjelp av sine gode partnere og venner i Athen for å kunne planlegge + gjennomføre Destination Unknown.

Vinnerne av quizen blir annonsert: Det ble gruppe 1 og premien er en guidet kveldstur til Akropolis på lørdagen.

Når festen var slutt så fant vi en hyggelig liten Gyros-sjappe med uteservering rett borti gata fra hotellet. 

En vellykket og fin første dag.

5/5

Lørdagen er en fridag for å oppdage Athen på egenhånd. Det var ikke noe organisert fra SAS utenom for gruppe 1 som vant den guidede turen. 
Vi spiste frokost på hotell Moxy og deretter ble det en vandretur i sentrum. Spiste lunsj på en hyggelig restaurant og tok en tur innom Akropolis. Liten strekk på hotellet og spiste en bedre middag på Rooftop restauranten The Art Lounge, på New Hotel.

5/5

Det er søndag, vi startet med frokost på The Moxys og oppmøte kl. 09.15 utenfor hotellet.

Startskuddet for dagens ukjente aktiviteter var i gang med buss depatures med kun 5 min slots så her er det bare å henge seg på gruppelederen sin. Vi hadde allerede fått hint om at vi skulle besøke et sted med «thermal bath» så det var bare å ta med SAS strandduken vi hadde fått utdelt i goodiebaggen ved boarding. Andre destinasjon er lunch på en gård ute på landet og at vi skulle være tilbake på the Moxy’s kl. 17.15.

Første stopp er Lake Vouliagmeni som er en liten brakkvannssjø som blir tilført av underjordiske strømmer som siver gjennom massen av fjellet Hymettus. Her var det bare å få på seg badebuksene og komme seg uti. Temperaturen i vannet var så der og jeg måtte svømme for å holde varmen for min del. Det ble servert kjeks og juice/te/kaffe/vann on-site som var inkl. ellers mulighet for å bestille mat på egen regning. Kl. 12.00 gikk bussen videre til vakre The Margi Farm.  

En egen velkomstkomite som serverte ost, oliven, vann, sitronvann og en shot av noe slag. I bakgården var det dekket på med pyntet langbord. Capser med flylogo på ble levert ut til de som ønsket det. Det ble servert bl. annet rødvin og en buffet med alt for mye godsaker. Anbefaler å ta en titt på bilde av maten – da det smakte helt nydelig! Som vanlig var det utrolig god stemning bl. passasjerene her også!

Det kom noen dansere som holdt show, og deretter var det et lite spontant dansekurs for de som turte å bli med på det. Som gave fra Destination Athens fikk vi et kuttebrett som er skjært ut i fra et oliven tre. Totalt var det 170 brett som var skjært ut av det samme oliventreet, for å knytte passasjerene sammen for alltid. 

Etter en fantastisk dag med flere aktiviteter, mange hyggelige mennesker og gode samtaler gikk ferden tilbake til hotellet.
På kvelden var det igjen egentid så her spiste vi mat på en restaurant og tok noen avsluttende drinker på en rooftopbar med utsikt over Akropolis.

5/5

Mandag, og da var siste dagen her. Kursen er satt på vei hjemover. Vi blir plukket opp av bussen og kjørt til flyplassen. Innsjekk var ordnet av SAS teamet så det var bare å komme til skranke 133/134 for bagdrop, og rett til gate B13 for boarding.

Maten på hjemreisen var også spesiallaget av kjøkkenet i CPH, The Unknown Meal:

Baby zucchini merged in omegranate caramel on smooth artichoke caper mousse and bottarga from Messoliggi Region. Free range chicken fillet confit in Greek herbs and olive oil, bonded in braised baby leek on Organic Beetrot Mayonnaise and pickled “piperitsa”. Santorini’s Fava roll with smoked eggplant chutney, Cretan olives “Tsakistes”, feta cheese on powdered carob Rask from Crete.

SAS teamet står for underholdning og god stemning fra start til slutt. På hjemreisen fikk vi se noe vi mest sannsynlig aldri kommer til å få se igjen. Visste du at flyene har mulighet for å skifte farge på lysene inne i kabinen? Dette gjør de ofte hvis de har flyr landslaget. Lysene kan skifte farge til det danske, svenske og norske flagget. I tillegg til dette alle regnbuens farger <3

Ved avstigning stod hele SAS teamet og takket alle for turen og ønsket oss god tur hjem.

Markus ble også intervjuet av Jyllands-posten.dk.

 

KONKLUSJON

SAS Destination (Un)Known

👍

Det beste

Konseptet med at det var en ukjent destinasjon gjorde det mer spennende og noe å glede seg til. Det skapte en energisk stemning fra start til slutt på alle passasjerene. Reiseglade og masse fine folk! The Unknown Meal, var veldig godt! Sofitel rooftop lunch + Rooftop party hotell Moxy’s.
Unk. aktiviteter Lake Vouliagmeni + lunsjen på The Margi Farm.

Sømløsheten hvor alt er planlagt fra start til slutt av SAS. Dette ga en stor verdi for poengene!

👎

Det Dårligste

Det eneste må vel kanskje være at det ikke var noen connection for oss som kom fra Oslo, men når jeg tenker meg om hadde kanskje det blitt en del ekstra organisering for SAS å få til. Neste gang får vi håpe at Dest. Unk. starter fra Oslo for oss som reiser fra Norge. 

Har egentlig ikke noe annet å enn dette: 

Stor Qudos og gratulerer så mye til SAS teamet med vellykket arrangement og god organisering!

Flyplass&gate
4/5
Reisen CPH-ATH
5/5
Mat & drikke
5/5
Crew & Service
5/5
IFE (Quiz & DJ)
4.5/5
Goodiebag
5/5

Total opplevelse

4.5/5

Få med det siste tips!

Abonnér på vårt nyhetsbrev!

Flere nyheter?

Eurobonusguiden på instagram

 

Nysgjerrig på hvordan du kan holde deg oppdatert med aller siste nytt?
Bli også med Facebook gruppen for Eurobonusjegere hvor vi deler tips og triks.
Dersom du har noen gode tips selv – del de gjerne så vi sammen kan sørge for maksimal bonusopptjening. 

Innlegget kan inneholde lenker til tjenester hvor Eurobonusguiden.no mottar provisjon eller kompensasjon.
Dette er kostnadsfritt for deg som leser da det er tilbyder som evnt. vil betale kompensasjon for innlegget.
Provisjonen/kompensasjonen hjelper oss for kostnader til domene, serverkostnader og andre driftskostnader som er forbundet med denne siden.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få med deg siste tips om bonusopptjening!