Search
Close this search box.

Nå er det klart – overgangen fra Star Alliance til SkyTeam!

Denne siden kan inneholde linker til våre partnere. Vi kan motta kompensasjon når du klikker på lenker til disse produktene.

SAS FORLATER STAR ALLIANCE 31. AUGUST 2024 OG GÅR OVER TIL SKYTEAM

SAS skriver på sin hjemmeside at de forlater Star Alliance den 31.08.24.
De vil imidlertid ikke være “fullverdige” medlemmer av SkyTeam fra den 01.09.24, men mange av fordelene vil allerede være tilgjengelige.
Les mer nedenfor hva som står på deres egne sider:

FRA STAR ALLIANCE TIL SKYTEAM

Her har vi samlet det du trenger å vite om endringene i SAS’ kommersielle forbindelser.

SAS blir værende i Star Alliance til og med 31. august 2024, og EuroBonus-medlemmer får tilgang til lignende lojalitetsfordeler når de reiser med de fleste SkyTeam-flyselskaper fra og med 1. september 2024. Vi ser frem til å gi kundene våre tilgang til 19 nye flyselskaper og mer enn 1060 destinasjoner over hele verden. Kunder kan glede seg over fortsatt tilgang til sine favorittbyer og -regioner, og samtidig glede seg over flere reisealternativer til tidligere ubetjente destinasjoner.

Lær mer om hva dette betyr for EuroBonus-programmet og for deg som EuroBonus-medlem nedenfor.

HVORDAN VIL DENNE ENDRINGEN PÅVIRKE EUROBONUS?

EuroBonus vil forbli SAS’ lojalitetsprogram og gjeldende regler og forskrifter for reiser på SAS vil i hovedsak forbli de samme. Medlemskapet ditt, inkludert nivået ditt i programmet og opptjente poeng, vil ikke bli påvirket.

Generelt, som EuroBonus-medlem, vil du fortsatt nyte de samme fordelene og poenginntjening basert på medlemsnivået ditt når du flyr med et Star Alliance-flyselskap frem til 31. august 2024. Fra 1. september 2024 vil du nyte lignende fordeler med de fleste SkyTeam-flyselskaper.

SAS er i langt fremskredne forhandlinger med SkyTeam og mange av dets medlemsselskaper for å utvikle og utvide omfattende kommersielle forbindelser. Vi ser frem til å dele flere detaljer i tiden som kommer, med sikte på å skape en smidig overgang til en spennende reisefremtid.

Nedenfor er den siste informasjonen om hvordan overgangen vil påvirke EuroBonus-medlemmer.

EUROBONUS-FORDELER NÅR DU REISER MED ET PARTNERFLYSELSKAP

For avganger frem til 31. august 2024:

 • EuroBonus-medlemmer som flyr med et Star Alliance-flyselskap vil nyte godt av de samme fordelene som de gjør i dag basert på Star Alliance Silver- eller Gold-status.

For avganger fra 1. september 2024:

 • EuroBonus-medlemmer vil nyte lignende fordeler med de fleste SkyTeam-flyselskaper

 • EuroBonus Silver-medlemmer vil nyte fordeler som ekstra bagasje og prioritert innsjekking hos de fleste SkyTeam-flyselskaper.

 • EuroBonus Gold- og Diamond-medlemmer vil nyte fordeler som lounge-tilgang, fast track og prioritert ombordstigning hos de fleste SkyTeam-flyselskaper.

 • Vi vil dele flere detaljer så snart som mulig.

OPPTJENING AV EUROBONUS-POENG NÅR DU REISER MED ET PARTNERFLYSELSKAP

For avganger frem til 31. august 2024:

 • EuroBonus-medlemmer som flyr med et Star Alliance-flyselskap vil tjene Basic-poeng akkurat som i dag.

 • Frem til 8. september 2024 vil EuroBonus-medlemmer kunne kreve manglende poeng for flygninger hos Star Alliance-flyselskaper som de har fullført frem til 31. august 2024. Etter 8. september 2024 vil det ikke lenger være mulig å kreve manglende poeng for flygninger på Star Alliance flyselskaper. For å unngå å måtte kreve manglende poeng, sørg for at EuroBonus-nummeret ditt er lagt til bestillingen din før avreise.

For avganger fra 1. september 2024:

 • EuroBonus-medlemmer vil ikke lenger tjene Basic-poeng når de flyr med et Star Alliance-flyselskap, men i stedet tjene Basic-poeng når de flyr med de fleste SkyTeam-flyselskaper. Mer informasjon om opptjening av poeng vil bli gitt på SAS sin EuroBonus-partnerside.

 • EuroBonus-medlemmer vil kunne kreve manglende poeng for flyreiser med avgang fra 1. september 2024 hos de fleste SkyTeam-flyselskaper tidligst 8 dager og senest 6 måneder etter flyturen.

BRUK AV EUROBONUS-POENG TIL Å REISE MED PARTNERFLYSELSKAPER

PÅ STAR ALLIANCE FLYSELSKAPER

Bestillinger:

 • Frem til 31. august 2024 vil EuroBonus-medlemmer kunne bestille bonusreiser hos Star Alliance-flyselskaper ved å bruke Star Alliance Bonus Trip-bestillingsverktøyet, selv om reisedatoen er etter 31. august 2024.

 • Ingen nye bestillinger hos Star Alliance flyselskaper vil bli tillatt etter 31. august 2024.

 • Gyldige Companien Ticket kan brukes for nye Star Alliance Bonus-reisebestillinger frem til 31. august 2024.

Ombestilling:

 • Frem til 31. august 2024 kan du booke om Star Alliance-bonusreisen frem til 24 timer før avgang på utreisen, avhengig av tilgjengelighet, akkurat som i dag, selv om avreisedatoen er fra 1. september 2024. Når du har startet din reise vil du imidlertid ikke kunne ombooke hjemreisen.

 • Fra 1. september 2024 kan du booke om bonusreisen din til en SAS-flyvning eller enkelte SkyTeam-flyvninger (avhengig av tilgjengelighet) ved å kontakte SAS kundeservice. Akkurat som i dag kan du booke om reisen inntil 24 timer før avgang på utreisen. Vær oppmerksom på at du ikke kan ombestille returflyvningen din når du har startet reisen.

 • Akkurat som i dag, hvis noen poeng brukt i den opprinnelige bestillingen din har utløpt når du booker om reisen, vil nye poeng bli tatt fra den opprinnelige EuroBonus-kontoen.

Avbestilling:

 • Du kan kansellere din Star Alliance Bonus-reise (frem til 31. august 2024 og etter 1. september 2024) akkurat som i dag, inntil 24 timer før avgang på utreisen ved å kontakte SAS Kundeservice. Når du har begynt reisen, kan du imidlertid ikke ombestille returreisen.

 • Alle poeng og kuponger som ikke er utløpt, vil bli returnert til den originale EuroBonus-kontoen.

PÅ SKYTEAM FLYSELSKAPER

Bestillinger:

 • Fra 1. september 2024 vil du kunne bruke EuroBonus-poengene dine til å bestille bonusreiser hos de fleste SkyTeam-flyselskaper for reiser fra 1. september 2024.

 • Du vil også kunne bruke en Companien Ticket når du bestiller en bonusreise hos de fleste SkyTeam-flyselskaper.

Ombestilling:

 • Bonusreiser bestilt hos SkyTeam flyselskaper vil kunne bookes om.

 • Akkurat som i dag, hvis noen poeng brukt i den opprinnelige bestillingen din har utløpt når du booker om reisen, vil nye poeng bli tatt fra den opprinnelige EuroBonus-kontoen.

Avbestilling:

 • Du kan kansellere bonusreisen din på et SkyTeam-flyselskap akkurat som i dag, opptil 24 timer før avgang på utreisen. Alle poeng og kuponger som ikke er utløpt, vil bli returnert til den originale EuroBonus-kontoen.

VANLIGE SPØRSMÅL

Hva vil skje med EuroBonus?
 • EuroBonus vil forbli SAS’ lojalitetsprogram, også etter at SAS forlater Star Alliance. Som medlem kan du fortsette å tjene og bruke poeng på SAS slik du gjør i dag. Din status og fordeler som EuroBonus-medlem når du flyr på SAS endres ikke.

 • Å tilby et attraktivt lojalitetsprogram for SAS’ reisende er fortsatt topp-prioritet for SAS og dets nye eiere, selv etter at SAS skifter eierskap og allianse.

 • 31. august 2024 forlater SAS Star Alliance. EuroBonus-medlemmer vil nyte lignende kundefordeler hos de fleste SkyTeam-flyselskaper fra og med 1. september 2024.

 • Så lenge SAS er medlem av Star Alliance, kan EuroBonus-medlemmer fortsette å nyte de samme fordelene som de gjør i dag når de flyr med et Star Alliance-flyselskap.

 • Generelt vil EuroBonus-medlemmer nyte lignende fordeler når de flyr med de fleste SkyTeam-flyselskaper som de gjør i dag når de flyr med et Star Alliance-flyselskap.

Hva vil skje med EuroBonus-poengene mine?

Dine EuroBonus-poeng blir værende og beholder sin utløpsdato. Du vil fortsatt ha alle poengene du har tjent, og du kan fortsette å tjene og bruke poeng som du gjør i dag.

Hva vil skje med EuroBonus-medlemsnivået mitt?

EuroBonus-nivået ditt blir værende, så vel som fremdriften din mot neste nivå under kvalifiseringsperioden. Den mulige allianseskiftet vil ikke påvirke kravene for å nå nye medlemsnivåer.

Hva vil skje med EuroBonus Lifetime Gold-statusen min?

EuroBonus Lifetime Gold-programmet vil forbli. Fremdriften din mot å tjene Lifetime Gold vil ikke bli påvirket.

Vil jeg nyte de samme EuroBonus-medlemskapsfordelene når jeg reiser med et Star Alliance-flyselskap?

EuroBonus-fordeler når du reiser med partnerflyselskaper er oppsummert ovenfor.

Kan jeg fortsatt tjene poeng når jeg flyr med et annet Star Alliance-flyselskap?

Du vil kunne tjene EuroBonus Basic-poeng når du flyr med et Star Alliance-flyselskap frem til 31. august 2024.

Hva vil skje med mine eksisterende Star Alliance Bonus-reisebestillinger?

Eksisterende bonusreisebestillinger forblir uendret og vil bli respektert selv om flyet ditt er planlagt å ha avgang etter at SAS forlater Star Alliance. Se ovenfor for flere detaljer.

Kan jeg fortsatt bruke poengene mine for flyreiser med Star Alliance-flyselskaper?

Du kan bruke EuroBonus-poengene dine til å bestille Star Alliance-bonusturer frem til 31. august 2024. Se ovenfor for flere detaljer.

Kan jeg fortsatt tjene poeng fra kredittkort og andre partnere som ikke er flyselskaper?

Ja.

Hva med andre Star Alliance-flyselskapers lojalitetsprogrammedlemmer som flyr med SAS?

Så lenge SAS er en del av Star Alliance, vil medlemmer av andre Star Alliance-flyselskapers lojalitetsprogrammer nyte de samme medlemsfordelene når de flyr med SAS. De vil også kunne bruke miles/poeng på SAS-flyvninger.

Hva vil skje med verdikupongene mine på Companion Ticket fra Amex?
 • Companien Ticket fra Amex vil forbli, og du vil fortsatt kunne bruke kuponger for SAS Bonus-billetter. Du kan også bruke nye kuponger for Star Alliance Bonusreisebestillinger frem til 31. august 2024. Alle Bonusreisebestillinger som gjøres med kuponger forblir uendret og vil bli respektert.

 • Fra 1. september 2024 vil du kunne bruke dine Companien Ticket fra Amex på de fleste SkyTeam-flyselskaper.

Hva vil skje med FlyPremium-fordelene mine?

FlyPremium-fordelene vil bestå, og medlemmer vil fortsette å nyte FlyPremium når de bestiller SAS Bonus-billetter.

Kan jeg fortsatt bruke EuroBonus-poengene mine hos partnere som ikke er flyselskaper, for eksempel bilutleie og hoteller?

Ja.

SKYTEAM

Det er 19 medlemmer av SkyTeam pr.dd. og dette er Aeroflot [suspendert], Aerolíneas Argentinas, Aeromexico, Air Europa, Air France, China Airlines, China Eastern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Garuda Indonesia, ITA Airways, Kenya Airways, KLM, Korean Air, Middle East Airlines, Saudia, TAROM, Vietnam Airlines, Virgin Atlantic og XiamenAir. 

SkyTeam har 10.770 daglige flyvninger til 1.060 destinasjoner i 166 land. Se alle potensielle reiseruter under med FlightConnections.

Når SAS blir medlem av SkyTeam, får vi følgende nye venner.

Les mer om endringene på SAS sine sider her.

Få med det siste tips!

Abonnér på vårt nyhetsbrev!

Flere nyheter?

Eurobonusguiden på instagram

 

Nysgjerrig på hvordan du kan holde deg oppdatert med aller siste nytt?
Bli også med Facebook gruppen for Eurobonusjegere hvor vi deler tips og triks.
Dersom du har noen gode tips selv – del de gjerne så vi sammen kan sørge for maksimal bonusopptjening. 

Innlegget kan inneholde lenker til tjenester hvor Eurobonusguiden.no mottar provisjon eller kompensasjon.
Dette er kostnadsfritt for deg som leser da det er tilbyder som evnt. vil betale kompensasjon for innlegget.
Provisjonen/kompensasjonen hjelper oss for kostnader til domene, serverkostnader og andre driftskostnader som er forbundet med denne siden.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få med deg siste tips om bonusopptjening!