Search
Close this search box.

#TripReport: Singapore Airlines Business Class A350

Denne siden kan inneholde linker til våre partnere. Vi kan motta kompensasjon når du klikker på lenker til disse produktene.

Trip report

"SQ A350
vs
A380
Hvilken er best?"

✈ Flyselskap: Singapore Airlines (A350)

🗓 April 2023

💺 Kabinklasse:  Business class

🛫  Avreise: Singapore 

🎯 Destinasjon: Seoul

💯 Antall poeng: 82.500 + CT

💰 Skatter & avgifter: 1250kr

(Reisens sluttdestinasjon Seoul)

 

Husk å følg EuroBonusguidenYoutube!

Skribent:

Marcus Fritz

Flyplass & lounge
5/5
Sete & kabin
4/5
Mat & drikke
4/5
Crew & Service
5/5
Underholdning (IFE)
5/5
Amenity kit
3/5

Total opplevelse

4.2/5

I løpet av en 14-dagers periode var det mulig å bestille bonusbilletter med Singapore Airlines for EuroBonus-poeng. Mange, inkludert meg selv, benyttet anledningen til å sikre seg noen plasser før det plutselig ble stengt igjen. EuroBonus har kunngjort at de vil åpne det igjen, men at det krever en ny avtale med SQ. Det ser vi frem til, og mens vi venter, må vi nøye oss med reiseanmeldelser fra de av oss som klarte å komme seg avgårde. Hvordan var flyopplevelsen da?

5/5

 

Changi forblir en av verdens beste flyplasser (Skytrax ga dem førsteplass i 2023).

Innsjekkingen gikk raskt og effektivt ved egen skranke for business class. Videre gjennom immigrasjonen uten kø. Plutselig er du på innsiden av flyplassen airside. I Singapore har de faktisk valgt den litt uvanlige løsningen med sikkerhetskontroll ved hver gate. Men det fungerer veldig bra.

SilverKris Lounge Business Class

Denne nylig renoverte flaggskiploungen er utvilsomt en av verdens beste lounger. Loungesvertene, utstyrt med håndskannere, møter deg når du kommer opp rulletrappen, skanner raskt ombordstigningskortet ditt og ønsker deg velkommen til loungen.

Inne i loungen finner du et stort utvalg mat, som dumplings, nudler, sushi, smørbrød, nuggets, pommes frites, kaker, fruktsalat og mye mer. Alt er friskt, og mye av maten lages på stedet, bare 50 cm fra serveringsstedet.

Den bemannede baren har det meste du kan ønske deg når det gjelder alkohol. Vinautomat, ølautomat og muligheten til å lage dine egne drinker. Selvfølgelig har de også TWG-te, som mange mener er et av verdens beste te-merker. Uansett er det ganske dyrt.

I loungen er det også et stort hvilerom med plass til minst tolv personer, og det er telefonbokser og mange forskjellige typer sitteplasser spredt over hele loungen.

Toalettene er av japansk type og betjenes med fjernkontroll. Dusjene er utrolig rene, og du kan få ting som tannbørste, barberartikler, osv.

4/5

 

Etter å ha nylig fløyet med Singapore Airlines A380, satte jeg meg på A350 med høye forventninger.

Dessverre er setet på A350 slett ikke så bra som på storesøsteren A380, selv om dette er deres regional business class som hovedsakelig brukes innenfor Asia.

(Derfor er denne sammenligningen mellom A350 og A380 litt urettferdig.) Hvis du flyr A350, for eksempel CPH-SIN, vil du ha et langdistanse-sete som er mye bedre enn dette.

Men med tanke på at flyturen bare varer litt over 6 timer, kan man klare seg med at setet er smalere i bredde og lengde, og det er bare et lite hull for føttene. Setet er likevel fullt flatt og kan enkelt legges ned med et knappetrykk. Du får et komfortabelt underlag, et teppe og en pute, så det spares ikke på komforten selv om det er en regional flyging.

Du sitter fremdeles i en 1-2-1 konfigurasjon der alle har “direkte tilgang til midtgangen”, det vil si at du ikke trenger å klatre over noen hvis du må på toalettet eller vil strekke på bena. Alle setene føles ganske private takket være plasseringen av stolene.

I det lille oppbevaringsrommet har du en flaske vann, hodetelefoner, 2 x USB A og 1 x strømuttak som fungerer med de fleste stikkontakter fra ulike deler av verden. Her finner du også en stor uttrekkbar speil.

Via kontrollpanelet kan du justere fire forskjellige typer belysning, inkludert en “ikke forstyrr”-knapp hvis du vil sove og ikke vil bli vekket av besetningen.

4/5

 

Også på denne flyreisen forhåndsbestilte jeg maten via Singapore Airlines’ nettside ved hjelp av funksjonen “Book the Cook“.

Jeg valgte Lobster Thermidor, som smakte helt greit, men de hadde ikke presentert det like pent som sist, og hele retten ble litt rotete med sausen.

Maten serveres på et dekket bord med porselensfat og metallbestikk. Ingen kjedelig plastbrett her.

De serverte også sine “vanlige” deilige kyllingspyd som snacks før måltidet. Forretten var kald laks, som også var grei.

Før avgang kunne du velge mellom bobler eller juice. Drikkevareutvalget under flyturen var utmerket. Selvfølgelig kunne du også få en velsmakende Singapore Sling her, og TWG-te i luksuriøse stoffposer var også tilgjengelig om bord.

5/5

 

SQ-besetningen var enestående på alle måter. De kom ofte forbi – uten å forstyrre – for å sjekke om vi trengte noe, og alt ble gjort med finesse og følelse for service.

Toalettene var gode og ble holdt rene gjennom hele flyturen.

Igjen etter denne flyturen, forlot jeg flyet med følelsen av at cabin crew over hele verden har mye å lære av Singapore Airlines når det gjelder service..

5/5

 

Ikke overraskende holder underholdningen om bord høy standard. Utvalget er bra og virkelig oppdatert med nylig utgitte filmer, serier og spill.

Den lille skjermen ved setet fungerer også som fjernkontroll og kan med fordel brukes til å kjøre kartprogrammet, slik at du kan holde oversikt over hvor flyet befinner seg.

Hodetelefonene er støyreduserende og komfortable – jeg prøvde dem, og hadde jeg ikke hatt mine egne Bose med meg, ville jeg brukt dem uten problemer.

Wi-Fi var gratis for alle passasjerer og fungerte bra gjennom hele flyturen.

3/5

 

Singapore Airlines har for en stund siden sluttet å dele ut amenity kit. I stedet har de ulike tilbehør som du kan be om, som for eksempel tøfler, hårbørste, sokker, ørepropper og øyemaske.

Hvis din flygning varer i seks timer eller mer, kan du be om et amenity kit.

Kitet er fra Penhaligon og inneholder:

  • Ansiktsvann
  • Leppebalsam
  • Håndkrem

Legg merke til hvor fin innsiden av toalettmappen er.

KONKLUSJON

Singapore Airlines A350

👍

Det Beste

Den nye loungen i Singapore er et forbilde for alle verdens lounger.

👎

Det Dårligste

Hvis jeg må velge noe så er faktisk fotbrønnen litt for liten.

Flyplass & lounge
5/5
Sete & kabin
4/5
Mat & drikke
4/5
Crew & Service
5/5
Underholdning (IFE)
5/5
Amenity kit
3/5

Total opplevelse

4.2/5

Få med det siste tips!

Abonnér på vårt nyhetsbrev!

Flere nyheter?

Eurobonusguiden på instagram

 

Nysgjerrig på hvordan du kan holde deg oppdatert med aller siste nytt?
Bli også med Facebook gruppen for Eurobonusjegere hvor vi deler tips og triks.
Dersom du har noen gode tips selv – del de gjerne så vi sammen kan sørge for maksimal bonusopptjening. 

Innlegget kan inneholde lenker til tjenester hvor Eurobonusguiden.no mottar provisjon eller kompensasjon.
Dette er kostnadsfritt for deg som leser da det er tilbyder som evnt. vil betale kompensasjon for innlegget.
Provisjonen/kompensasjonen hjelper oss for kostnader til domene, serverkostnader og andre driftskostnader som er forbundet med denne siden.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få med deg siste tips om bonusopptjening!