Search
Close this search box.

Podcast: Medvind – sesong 2

Denne siden kan inneholde linker til våre partnere. Vi kan motta kompensasjon når du klikker på lenker til disse produktene.

NYE EPISODER DENNE SESONGEN
EP 8 – First Class og Business Class
EP 9 – Alt om flyplasslounger

Om MEDVIND

Från skaparna av Chatflights kommer MEDVIND, en podcast som pratar resor med folk i rörelse.
Chatflights VD Alexis Barnekow intervjuar personer med unika perspektiv, med syftet att gräva fram det alla inte vet om resor och resmål.
Det kan handla om ovanliga reseupplevelser, smarta travelhacks, vad som händer i cockpit eller åsikter och perspektiv som alla kanske inte tänker på. Vi vill ta dig till ställen du inte visste fanns!

🎙🎵🎧

Ep 1 – En introduksjon til fly- og hotellpoeng i Skandinavia

I andre sesongen av MEDVIND har vi bare en gjest, Alexis kollega og reisekspert Jonas.
Til sammen går vi igjennom alle hemmeligheter i reiseindustrien og hvordan man kan utnytte den til sin fordel. I vårt første avsnitt dypdukker vi i fly- og hotell program som finnes tilgjengelig for skandinaviere. Hvilke poeng program finnes? Hvorfor finnes poeng program og hvordan kan de bli verdt så mye? Hvordan kan man tjene poeng? Hvordan kan man bruke poeng og hva er best?

Ep 2 – Slik hacker du betalte flyreiser

Jonas och Alexis går igjennom hvordan du kan trylle og hacke for å komme deg så billig og så fly lang i Business Class til rabattpris. Vi går igjennom konseptet som omtales av flyentusiaster på flyforum i hele verden. Feks kampanjepriser, smarte bookinger med multistop, mistake fares, hidden city og masse annet som kan utnyttes til din fordel.

Ep 3 – Slik hacker du hotell og leiebiler

Alexis och Jonas går igenom de bästa hacken för att komma undan billigt och uppgraderat när man bokar hotell och hyrbil. Här går vi igenom koncept som “Best rate guarantee”, hotellens sätt att ge förmåner för om du bokar direkt hos dem istället för via bokningssajter. Vi kartlägger s.k. statusmatchning där man kan utnyttja t.ex. Amex Platinum för att få fördelar hos t.ex. Hilton, Marriott, Melia eller Radisson. Vi pratar även om statusmatchning hos hyrbilsfirmor som ger dig uppgraderingar och gräddfil i kön. Slutligen pratar vi om gratis s.k. “envägshyror” av hyrbil som låter dig köra en road trip utan avgift.

Ep 4 – SAS EuroBonus – Booking av bonusreiser hos SAS og medlemsnivåene

Jonas och Alexis går igenom SAS Eurobonus och dess värde när man håller sig till SAS. Vi pratar poängresor inom SAS (SAS Bonus och “bästa tillgänglighet”), vad du kan få för dina poäng och hur du ska tänka, hur man uppgraderar resor för poäng, hur kreditkorten och dess förmåner kan hjälpa till (Amex-vouchers och Mastercards FlyPremium) samt vilka medlemsnivåer som finns och vad de innebär.

EP 5 – Booking av Eurobonusreiser med Star Alliance

Alexis och Jonas går igenom hur Eurobonuspoäng kan användas för bokning av resor inom hela Star Alliance-nätverket. Vi förklarar hur systemet fungerar med osålda plater som släpps för poäng, poängtabellen, vouchers från Amex samt vad det kostar i poäng och pengar. Vi går igenom vilka destinationer som är lätta och svåra att boka samt vilka flygbolag som rekommenderas baserat på upplevelse, hantering av problem och tillgänglighet.

EP 6 – Kredittkort som gir poeng og reisefordeler

Jonas og Alexis diskuterer kredittkortene som hyppige reisende pleier å anse som de smarteste å ha for å tjene poeng og få fordeler. Det finnes SAS-tilkoblede Amex-kort som Elite og Premium som gir Eurobonus-poeng samt «vanlige» Amex-kort som Platinum eller Gold som gir andre typer poeng og fordeler. Det finnes et SAS Mastercard som gir Eurobonus-poeng og FlyPremium-rabatten, samt et Miles & More Mastercard som gir poeng hos Lufthansa. Vi går gjennom kortene, poengene, fordelene og mye mer, alt for å gi et bilde av hvordan det fungerer og hva du bør velge selv.

EP 7 – Alternative bonusprogrammer til EuroBonus som passer for skandinaver

I denne episoden går Jonas og Alexis gjennom 3 flyselskaper hvis poengprogrammer kan passe som et alternativ til Eurobonus for skandinaver. Vi går gjennom Lufthansa Miles & More (Star Alliance), Air France/KLM FlyingBlue (Skyteam) og British Airways Executive Club (OneWorld). Her snakker vi gjennom de ulike statusnivåene og hvilke fordeler de kan gi, vi diskuterer poengene du tjener og hva de kan brukes til, og kartlegger de ulike alliansene og hvor de kan ta deg med i verden. Reiser du mye og lurer på om flyselskapet ditt passer for deg? Lytt og du kan ombestemme deg.

EP 8 – First Class og Business Class

Jonas og Alexis går gjennom de forskjellige klassene på vanlige flyselskaper med fokus på First Class og Business Class. Vi starter med historien som starter med PanAm og går gjennom de forskjellige klassene med fokus på seter, mat, bakkeopplevelse, priser osv. Det meste av delen er viet til Business Class og First Class med detaljerte beskrivelser av opplevelsen med forskjellige flyselskaper.

EP 9 – Alt om flyplasslounger

I säsongens sista avsnitt av MEDVIND går Alexis och Jonas igenom olika typer av flygplatslounger. Flygbolagens egna lounger som man får access till om man kommer upp till en viss statusnivå eller reser i Business eller First Class, tredjepartslounger byggda av t.ex. Menzies eller Plaza Premium, kreditkortslounger tillhandahållna av t.ex. Amex och slutligen VIP-lounger som t.ex. Arlanda VIP. Vi pratar igenom hur man tar sig in, vad man kan förvänta sig av dem, vilka som är bäst och vilka som är sämst.

Tidligere sesongers episoder 

 

Få med det siste tips!

Abonnér på vårt nyhetsbrev!

Flere nyheter?

Eurobonusguiden på instagram

 

Nysgjerrig på hvordan du kan holde deg oppdatert med aller siste nytt?
Bli også med Facebook gruppen for Eurobonusjegere hvor vi deler tips og triks.
Dersom du har noen gode tips selv – del de gjerne så vi sammen kan sørge for maksimal bonusopptjening. 

Innlegget kan inneholde lenker til tjenester hvor Eurobonusguiden.no mottar provisjon eller kompensasjon.
Dette er kostnadsfritt for deg som leser da det er tilbyder som evnt. vil betale kompensasjon for innlegget.
Provisjonen/kompensasjonen hjelper oss for kostnader til domene, serverkostnader og andre driftskostnader som er forbundet med denne siden.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få med deg siste tips om bonusopptjening!